Skip links

Scheldeloodsenkoor aan boord zaterdag 16 december

Scheldeloodsenkoor aan boord

In deze koude decembermaand, zorgen wij voor wat gezelligheid en warmte! Op zaterdag 16 december vaart het Scheldeloodsenkoor mee aan boord van de Westerschelde Ferry en kun je genieten van de mooiste Shanty’s. Het belooft een gezellige middag te worden met het 30-koppige koor.

Tijdens onderstaande afvaarten is het Scheldeloodsenkoor aan boord en kun je meedeinen:

🚢 Vanaf Vlissingen

  • 15.48 uur
  • 16:48 uur
  • 17:48 uur

🚢 Vanaf Breskens

  • 16:18 uur
  • 17:18 uur
  • 18:18 uur (laatste afvaart richting Vlissingen met het koor)

Crêperie Dubois
Bij de terminal in Vlissingen verkoopt Crêperie Dubois van 15.00 tot 19.00 uur heerlijke crêpes.

Retourtje met 40 minuten muziek
Voor de echte Shantymuziekliefhebbers bieden we deze middag een speciaal retour aan. Waar je normaal gesproken van boord gaat als we aanmeren, mag je nu blijven zitten. Je koopt een retour in de webshop of in de terminal en vervolgens geniet je 40 minuten van het Scheldeloodsenkoor aan boord mét uitzicht op containerschepen. Uiteraard kun je ook gewoon een enkele reis meevaren. Om zeker te zijn van een plekje, kun je op onze website een kaartje reserveren voor een bepaalde afvaarttijd.

Scheldeloodsenkoor zong 20 jaar geleden bij laatste PSD afvaart
Leuk feitje: ruim 20 jaar geleden op 15 maart 2003 was het Scheldeloodsenkoor aanwezig op de laatste dag dat de PSD-boot in de vaart was. Daarvoor schreven zij een afscheidslied dat begint met de tekst: “Voor de mannen op de veerboot-brug, neem ik als loods mijn petje af”. ‘Dat zelfde petje nemen wij nu af voor de mannen van de Westerschelde Ferry’, aldus het koor.

Het Scheldeloodsenkoor is 27 april 1971 opgericht en bestaat uit ongeveer 60 personen. Ze zingen in zeemanskleding de shantyliederen zoals deze werden gezongen in de vorige eeuw. Zij combineren op spectaculaire wijze zang, dans en muziek! Het Scheldeloodsenkoor heeft een rijke historie van zowel nationale als internationale optredens.

Combideal
Wil je overdag naar Middelburg Winterstad of naar de kerstmarkt in Brugge en eind van de middag met een concert van het Scheldeloodsenkoor naar huis? Via onze webshop bestel je eenvoudig een combideal met Connexxion.

Deze website gebruikt cookies zodat jij onze website het beste kan gebruiken.