Skip links

Vanaf 1 januari 2023 pin only bij de Westerschelde Ferry

Vanaf 1 januari 2023 pin only bij de Westerschelde Ferry

Vanaf 1 januari 2023 is de Westerschelde Ferry ‘cashless’ en kan je in de terminals aan de kassa en bij de ticketautomaten alleen nog betalen met pin en creditcard.

“We begrijpen dat dit voor sommige passagiers even wennen zal zijn’, licht Wiljan Vloet, directeur van de Westerschelde Ferry, toe. “Maar voor zowel onze servicemedewerkers als passagiers is het veiliger om alleen pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Daarnaast kunnen we jou als passagier aan de kassa sneller helpen omdat het aantal handelingen per transactie omlaag gaat. En dat is vooral fijn als de boot bijna vertrekt en je nog snel een ticket wilt kopen.”

Naast pinnen kun je ook contactloos betalen met bijvoorbeeld je pinpas, smartphone of smartwatch of je kunt vooraf je ticket kopen via de webshop van de Westerschelde Ferry. Ook bij de ticketautomaten in de terminals kun je vanaf 1 januari 2023 niet meer met contact geld betalen. ” We merken dat steeds meer mensen online hun tickets kopen en hun plek aan boord reserveren. Slechts 19% van alle betalingen in de terminal wordt nog met contant geld gedaan. Als we ook alle aankopen in de webshop meerekenen is nog maar 16% contant. We verwachten dan ook dat de overstap naar volledig cashless niet zo groot zal zijn.”

Meer informatie
Deze website gebruikt cookies zodat jij onze website het beste kan gebruiken.