Skip links

Eten en drinken na 20 jaar terug aan boord van Westerschelde Ferry

Catering aan boord van de ferry

Na bijna twintig jaar afwezigheid, is het vanaf nu weer mogelijk om aan boord van de Westerschelde Ferry te genieten van een hapje en een drankje. ,,Veel Zeeuwen hebben het nu nog over het broodje kroket of de kom erwtensoep van toen.”

Met de Westerschelde Ferry varen is allang niet alleen een noodzaak meer om van A naar B te komen. In dit geval van Zeeuws-Vlaanderen naar Walcheren en andersom. Vanaf de Ferry zie je zeilers voorbij komen en groeten. Meeuwen vliegen nieuwsgierig langs. En schepen, van veraf zo gewoon, varen nu vlakbij en blijken ineens groter dan je je ooit kon voorstellen.

Zeeuwen: wij missen catering
Maar er miste één ding: catering aan boord. Tot 2003 verzorgde de PSD (Provinciale Stoombootdiensten) de veerdiensten op de Westerschelde en was er aan boord altijd catering, vertelt Jody van Strien van de Westerschelde Ferry. ,,Vanaf 2003 is er geen catering meer omdat de overtocht veel kleinschaliger zou zijn dan bij de PSD. Vanaf toen werd het gelijk gemist door de Zeeuwen!”

De wens vanuit de passagiers om catering aan boord te hebben, bleef. En dus is het team van de Westerschelde Ferry op onderzoek uitgegaan. ,,Er is gekeken naar onbemand/bemand, de ruimte aan boord…” Nu is er goed nieuws: vanaf juli kan er op de Ferry genoten worden van koffie en thee en verschillende koeken. ,,Het is geen broodje kroket of kom erwtensoep, maar ik verwacht dat onze passagiers hier ook blij van worden. Op deze manier wordt de overtocht met de boot nóg meer een belevenis!”

Foto: Wiljan Vloet, Operationeel directeur Westerschelde Ferry en gedeputeerde Harry van der Maas tappen het eerste bakje koffie aan boord. 

Deze website gebruikt cookies zodat jij onze website het beste kan gebruiken.