Skip links

Pin only bij de Westerschelde Ferry

Pin only bij de Westerschelde Ferry

Vanaf 1 januari 2023 is de Westerschelde Ferry cashless en kan je in de terminals aan de kassa en bij de ticketautomaten alleen nog betalen met pin en creditcard.

“We begrijpen dat dit voor sommige passagiers even wennen zal zijn”, licht Wiljan Vloet, directeur van de Westerschelde Ferry, toe “Maar voor zowel onze servicemedewerkers als onze passagiers is het veiliger om alleen pin- en creditcard betalingen te accepteren. Daarnaast kunnen we jou als passagier aan de kassa sneller helpen omdat het aantal handelingen per transactie omlaag gaat. En dat is vooral fijn als het druk is en de boot bijna vertrekt.”

Naast pinnen kun je ook contactloos betalen met bijvoorbeeld je pinpas, smartphone of smartwatch of vooraf je ticket kopen via de webshop van de Westerschelde Ferry. Ook bij de ticketautomaten in de terminals kun je vanaf 1 januari 2023 niet meer met contant geld betalen. “We merken dat steeds meer mensen online hun tickets kopen en hun plek aan boord reserveren. Slechts 19% van alle betalingen in de terminal wordt nog met contant geld gedaan. Als we ook alle aankopen via de webshop meerekenen is nog maar 16% contant. We verwachten dan ook dat de overstap naar volledig cashless niet zo groot zal zijn.”

Meer informatie
Deze website gebruikt cookies zodat jij onze website het beste kan gebruiken.