Skip links

Vacature servicemedewerker

We zoeken een servicemedewerker

We zoeken per direct een flexibele en klantgerichte servicemedewerker voor 20 uur per week, standplaats Vlissingen. 

De Westerschelde Ferry vervoert dagelijks met twee schepen passagiers tussen Vlissingen en Breskens. We doen dat met zo’n 50 ervaren medewerkers. Daarbij vinden we comfort en betrouwbaarheid twee belangrijke pijlers. Onze kernwaarden zijn: gastvrij, veilig en betrouwbaar, comfortabel, verrassend en omgevingsbewust.

Wat houdt deze functie in?
Als servicemedewerker ben je gastheer/gastvrouw voor onze passagiers en het visitekaartje van de Westerschelde Ferry. Je domein is de servicehal, zowel in Vlissingen als in Breskens, waar onze passagiers binnenlopen om de overtocht te maken.

Het doel is om iedere passagier een fijne beleving te geven. Allereerst voor onze forenzen, maar ook voor vele toeristen die in de zomer graag met onze Ferry meevaren. We willen hen een onvergetelijke dag bezorgen.

Dat betekent ontvangst met een glimlach, vragen beantwoorden en soms iets extra’s doen door toeristen tips te geven over evenementen of een leuke plek waar het goed toeven is. Je assisteert klanten bij het aankopen van een vervoersbewijs en verkeerde boekingen los je op. Soms heb je een paar klanten, in de zomer heb je een volle servicehal en manage je dat alle passagiersstromen ook dan vlot blijven lopen en passagiers goed worden geïnformeerd. En dat is soms zeker uitdagend! We vinden het tenslotte belangrijk dat passagiers altijd in een schone hal terecht komen, schoonmaken hoort daarom ook bij je takenpakket.

Wat verwachten we van je?
Dit is een veelzijdige baan die het volgende van je vraagt:

  •  Je bent gastvrij, en je hebt plezier in het klantencontact, je stapt graag op mensen af. Je bent enthousiast en hebt een positieve werkhouding.
  • Je bent communicatief sterk. Je kunt duidelijk en op een positieve manier communiceren, ook schriftelijk. Je gaat goed om met klachten, luistert goed en blijft altijd professioneel.
  • Je bent flexibel en, indien nodig, bereid om extra te werken. Dit is uiteraard altijd in overleg.
  • Je kunt uitstekend zelfstandig werken, dat betekent dat je procedures goed onder de knie hebt en veel zaken kunt oplossen.
  • Je bent vaardig met de computer en bij stremming zorg je dat de communicatie daarover snel wordt verwerkt. Soms help je passagiers om online tickets te boeken met hun smartphone. Je kunt ook goed werken met Outlook, Word en Excel.
  • Je bent stressbestendig, bij bijvoorbeeld een stremming tref je alle noodzakelijke maatregelen.
  • Je hebt basiskennis van Duits en Engels. Als je ook kennis hebt van de Franse taal is dat een pré.
  • Je bent een aanpakker en vindt het ook leuk om soms andere zaken op te pakken die ‘buiten’ je functie vallen.

Wat bieden wij?
Een leuke job waar je dagelijks klantcontact hebt. Je ontvangt een goed salaris, alsmede onregelmatigheidstoeslag en reiskosten conform onze cao. Je ontvangt in eerste instantie een jaarcontract.

We kennen verschillende diensttijden waaronder een vroege dienst vanaf 5.35 uur en een late dienst tot 22.30 uur. Het is belangrijk dat je om het weekend beschikbaar bent en wilt werken. Je ontvangt voor de onregelmatige uren een toeslag conform onze cao. Je werkt conform een jaarrooster, waarbij we alle diensten zo gelijk mogelijk onder onze servicemedewerkers verdelen.

Inwerken en inzetbaarheid
Als nieuwe medewerker word je ingewerkt door een ervaren servicemedewerker, zodat je daarna zelfstandig aan de slag kunt.

Je wordt eerst twee weken (betaald) ingewerkt en daarna ga je zelfstandig werken. Daarbij geldt dat we je in de winter beperkt zullen inzetten en in de zomer nagenoeg fulltime. Als deze inzet goed bij je past, dan is dit de perfecte baan voor jou.

Heb je interesse?
Stuur dan je cv en motivatiebrief naar hrm@westerscheldeferry.nl. We zien graag je reactie!

 

Solliciteer direct
Deze website gebruikt cookies zodat jij onze website het beste kan gebruiken.