Skip links

Vacature HR-adviseur

We zoeken een senior HR-adviseur (32-38 uur)

Westerschelde Ferry zet in op een duurzame toekomst wat de nodige uitdaging biedt aan een ervaren HR-adviseur die met het MT de HR strategie verder uitzet, proactief allerhande HR-vraagstukken oppakt en zich herkent in de kernwaarden van WSF:

Eén team, duurzame groei van de organisatie en een vitale organisatie.

Vind je het een mooie uitdaging een rol te spelen bij de ambities van deze mooie organisatie? Dan is dit jouw kans om het HR-team te komen versterken en zo mee te bouwen aan onze reis naar een duurzame toekomst!

Over de rol
Als Senior HR Adviseur ben je primair verantwoordelijk voor het mede ontwikkelen en uitrollen van het HR beleid in de verschillende teams. Daarnaast heb je een veelzijdig takenpakket waaronder het begeleiden van leidinggevenden en medewerkers in verandering, ontwikkeling en groei, volwassen inrichting van (operationele) HR processen en het opzetten van een strategisch personeelsplan. Je komt terecht in een bedrijf met een gezonde ambitie en dat continu in beweging is en bent een gelijkwaardige gesprekspartner voor het management van de organisatie. Samen met hen draag je het strategische (HR) beleid uit en zorg je ervoor dat dit wordt gerealiseerd.

Activiteiten en verantwoordelijkheden

 • Voor verschillende afdelingen lever je een actieve bijdrage aan het jaarplan en de bedrijfsresultaten door de vertaalslag te maken naar strategisch en tactisch HR beleid;
 • Je adviseert het management bij organisatie- of personeelsvraagstukken, waaronder het behoud en ontwikkeling van talent door loopbaangroeipaden in kaart te brengen en deze te ondersteunen door opleiding- en ontwikkelprocessen en interventies.
 • Het vertalen van business wensen naar HR projecten,
 • Ontwikkelen en verder inrichten van processen met betrekking tot HR instrumenten en de WSF-cultuur.
 • Je bent verantwoordelijk voor en adviseert met betrekking tot het beloningsbeleid en de waarde propositie voor medewerkers zodanig dat de organisatie voorop loopt in beloning en erkenning van medewerkers.
 • Je hebt een adviserende en uitvoerende rol in de operationele HR bedrijfsvoering zoals vitaliteit & verzuim, salaris- en personeelsadministratie, inclusief advisering van leidinggevende en medewerkers over een breed scala aan HR zaken;
 • Je zorgt voor een correcte en up-to-date personeelsadministratie en het opstellen van overeenkomsten en brieven rondom de in- door- en uitstroom van collega’s
 • Je zorgt dat het recruitmentproces op rolletjes loopt, denk aan het opstellen en plaatsen van vacatureteksten, actief zoeken en benaderen van kandidaten, gesprekken inplannen, terugkoppelen naar kandidaten, contact onderhouden met externe recruitmentbureaus;
 • Je bent verantwoordelijke voor het opzetten, implementeren en bewaken van (overige) HR beleidsvraagstukken- en processen.
 • Je stelt managementrapportages op, o.a. met betrekking tot fte en verzuim.
 • Je bent mede gesprekspartner in cao onderhandelingen en OR overleg.

 Over jou
Wij zoeken een Senior HR adviseur die een juiste balans weet te vinden tussen zakelijkheid en menselijkheid. Je kunt verbinding maken op verschillende niveaus in de organisatie en weet draagvlak te creëren voor HR initiatieven. Je werkt resultaatgericht, toont ondernemerschap en weet plannen daadwerkelijk tot executie te brengen en door te vertalen naar de praktijk

Om een goede invulling te kunnen geven aan deze functie beschik je daarnaast over:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding richting HR of Bedrijfskunde, en bij voorkeur bedrijfskundige kennis opgedaan door gerichte opleiding en werkervaring.;
 • Minimaal 4 – 6 jaar werkervaring als HR Businesspartner/Adviseur;
 • Ervaring in het speelveld van business en HR, aandacht voor zowel perspectief van de werkgever als de werknemer.

Wat bieden wij?
Een groeiende en boeiende organisatie met bevlogen vakspecialisten als collega’s. Je werkt in een dynamische omgeving waar ontwikkeling en samenwerken belangrijk zijn.

Wij hebben een open en informele werksfeer en bieden je volop de ruimte en mogelijkheden jezelf te ontwikkelen binnen de organisatie.

We hebben een eigen cao, aansluiting bij het ABP pensioenfonds en sinds kort ook de mogelijkheid tot deelnemen aan het fiets lease plan.

Interesse?
Stuur je motivatiebrief en CV naar hrm@westerscheldeferry.nl.

Solliciteer direct
Deze website gebruikt cookies zodat jij onze website het beste kan gebruiken.